2020-12-27 10:00:06• hírek • Szatmár.ro

Vasárnap délelőtt beadták az első koronavírus-elleni vakcinát Romániában - Video

Foto: Facebeook/RO-Vaccinare
Foto: Facebeook/RO-Vaccinare

Vasárnap délelőtt Romániában is kezdetét vette az oltási kampány: az első személy, aki megkapta a COVID-19 elleni vakcinát, egy egészségügyi asszisztens volt. Az oltás folyamatát élőben közvetítették.

A román kormány felügyelete alatt működő RO Vaccinare nevet viselő Facebook oldal élőben közvetítette, amint Mihaela Anghel általános egészségügyi asszisztens, a bukaresti Matei Balş járványtani intézet alkalmazottja megkapja a vakcinát.

Az egészségügyi asszisztens tagja volt annak az orvosi csapatnak, akik 2020. február 27-én átvették az első romániai koronavírus-fertőzött személyt, és megkezdték annak kezelését.

Az oltási kampány 10.000 dózis oltóanyaggal vette kezdetét, az ország azon a tíz kórházában, amely a koronavírus elleni harc legelső sorában van. Ezek a brassói járványkórház, a bukaresti Matei Balş járványtani intézet, a bukaresti Victor Babeş járványkórház, továbbá a kolozsvári, a konstancai, a craiovai, a iaşi-i járványkórház, a nagybányai tüdőkórház, a suceavai megyei sürgősségi kórház, valamint a temesvári járványkórház.
 

Az Európai Bizottság és a BioNTtech/Pfizer között megkötött szerződés alapján Románia több mint tízmillió adag vakcinához juthat hozzá.

 


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: